St. Theresa Filter/Espresso — Costa Rica Tarrazu, White Honey
St. Theresa Filter/Espresso — Costa Rica Tarrazu, White Honey
Roger lærte å dyrke kaffe av bestefaren. Som ung mann dro han til USA for å spare opp penger til å etablere sin egen kaffegård som han i dag driver med sønnene. Sitrus- og kakaonoter, leskende og passer til både espressobrygg og filter.
Brenthet
Sødme
Syrlighet
White Honey, Santa Teresa 2000 - El Vapor, Costa Rica
Kaffebonden Roger Urena gjorde god innsats med kaffebønnene. Han har en lang historie med kaffedyrking, og har solid forståelse hvordan smaken til kaffe blir påvirket avhengig variant. Denne lot vokses Catuai og Casiopea, har banan- og andre frukt trær til stedet som skygge for å holde plantene friske.
Bearbeidelsen White Honey er gjort litt annerledes her enn de vanlige. De lar kaffefruktene sitte i en tanke overnatt, og deretter de pulper fruktkjøttet og mest mulig mucilage vekk. Det er rett og slett en vasket kaffe ifølge dem. Kaffen blir da tørket i tynne lag og rotert veldig ofte over 8-10 dager.