K for kaffe — 15-år jubileumsbok
K for kaffe — 15-år jubileumsbok
K for kaffe
Hva hadde livet vært uten kaffe? Skulle vi fortsatt å drikke øl til frokost? Ravet rundt i en deilig sløv rus. I stedet spretter vi rundt med koffein i blodårene. For å feire våre første femten år har vi invitert BKB-venner til å skrive tekster til jubileumsblekken vår, flere handler nettopp om den hellige morgenkaffen. Hva er en morgen uten en deilig lysbrent Kenya som kickstarter smakssansene våre? Eller en djevelsk mørk Sandviken Spesial med litt melk i som røsker oss ut av dvalen? En ristretto som setter punktum etter middagen?
Her får du servert et førtifireretters kaffemåltid fra A til Å, med mange innslag på K naturligvis: kaffebonde, kaffebrenneri, kaffe på tur, kaffekos, koffein, kokekaffe, kaffe to-go, kaffebryggere. Boken byr på kaffehistorie, kaffenerding, kaffeterminologi, kaffekultur, BKB-kultur, bergensk kaffekultur, kaffeoppskrifter, men også en hyllest til stedet der vi holder til – vårt kjære Møhlenpris – og historien om verftet som holdt til her før oss. Her er tekster med musikk i hovedrollen, det handler om noter i musikk og kaffe, og om gamle kinohøyttalere. Vi streifer innom filmverdenen. På noen av sidene er det vakker prosa med kaffe i, signert unge fremadstormende forfattere og filosofer. På boklaget har vi også journalist-ringrever, BKB-ansatte og stamkunder som alle briljerer med ord. Å kaffelere blir lansert i en av tekstene. Et nytt ord! Som i kaffehyllen vår er det litt for enhver smak her.
«Skal vi ta en kaffe?» Alt som ligger i det spørsmålet! Det kan handle om et nytt vennskap, en første date, et forretningsmøte, et lørdagstreff med en gammel venn. Det sosiale har stått i sentrum siden vi arrangerte de første kaffelørdagene for femten år siden. Her har forskere, økonomer, professorer, studenter, skuespillere, advokater og andre dagdrivere møttes over en kopp kaffe og funnet tonen. På brenneriet har vi sett det meste. Unge mennesker som har truffet hverandre på kaffesmaking på torsdagen, fått øyekontakt over bordet og kommet tilbake noen uker senere hånd i hånd. Giftet seg med egen bryllupskaffe fra oss. Og sørget for at de fikk BKB-kaffe på arbeidsplassen etter hvert. Vi har sett par bryte opp med tårer og vantro. Vi har fulgt kunder fra de var unge studenter som etter hvert kom trillende med sine nyfødte, og nå har tenåringer på slep når de kommer for å spise pizza hos oss. Vi er glad i dere alle!
La oss kaffelere for ever!
Kaje
BKB-grunder