Julecigar — Costa Rica, El Cañal Los Santos
Julecigar — Costa Rica, El Cañal Los Santos
En mørkbrent kaffe til de seine timer, mens du nyter den siste konjakken eller wiskyen og en god sigar. Hint av tobakk, peppermint, og mørk frukt. Bearbeidet og fermentert kaffe fra El Cañal, Los Santos Costa Rica.
Brenthet
Sødme
Syrlighet
El Cañal, Los Santos, Costa Rica
El Canal drives av mor og datter. Alexandra and Stephanie er del av Ceres prosjektet, som jobber for økt kvalitet, sporbar-, og miljøvennlighet. De begynte med spesialkaffe for to år siden. Alexandra and Stephanie eksperimenterer mye med bearbeiding og dyrking. Som resultat har de skapt en ekstra unik kaffe som vi på BKB elsker, og dermed har vi etablert gode relasjoner med mor og datter.
Kaffen er fermentert 72 timer i poly poser, og rett etter blir det lagt på en tørkeseng i tjukke lag for 4 dager totalt (pile-up). Det er dette som gir kaffen den unike profilen.