Info om Decaf Kveldskaffe
"Chabela is produced by an exporter in the coffee-growing region of Chiapas in Mexico.
This exporter was founded in 1980, being the first decaffeinator in Latin America with the best technology in the industry, for the analysis of the processes obtaining the best quality and yield of the bean, achieving decaffeination that exceeds 99% of water-based extraction, patented in 1987 and certified organic in 2003. Business ethics can be defined as a business strategy in which commitments and responsibilities are made to the exporter’s key stakeholders: customers, employees, shareholders, suppliers and creditors, competitors, community where they operate, government authorities."
Bearbeiding
Denne decaf er våtforedlet/vasket kaffe som gjør at det har rennere smak og mer spotlight på notene. Selve dekaffinering prosess er oppkalt "Mountain Water Decaf" hvor det bruker samme prinsipp som "Swiss Water". Kaffebønnene blir senkes i varm vann for å løse opp koffein- og smaksmolekylene, deretter skilles koffein fra vannet v/ karbon filter i mange timer. Smaksmolekylene blir satt tilbake ved å fordampe vannet også selve tørking av kaffebønnene.
Brent low & slow med stadig temp økning frem til poppingen, inntill det ser mediumbrent i farge.
Botanikk
Denne decaf er Arabica, og inneholder Bourbon, Catimor, Garnica, og Typica kultivarer. Veksthøyde 1100 til 1300 moh. Høstet i 2023, Chiapas i Mexico.
Egenskap
Hint av sjokolade, rosiner, og honning. Spicy, juicy, og lett i munnen. Fargen stemmer ikke helt med brenningsprofil.